Risrätter

Risrätter

  • 5 Recept
Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Ingredienser Risotto 30 gram torkad karljohansvamp 2 st Schalottenlök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk olivolja 3 dl arborioris 3 dl vitt vin , torrt, valfritt 8 dl grönsaksbuljong 50 gram smör 100 gram parmesanost , färsk, riven 40 gram tryffel , färsk sommartryffel 1 salt 1 svartpeppar Köp receptet
Risotto ai funghi

Risotto ai funghi

3 dl risottoris kycklingbuljong, varm. salt 1 dl parmesanost, fint riven. (lagrad minst 16 månader) 100 g smör 0,5 bananschalottenlök 2 dl vitt vin 1 msk olivolja (extra virgin) 2 msk persilja, fint hackad 5 karljohansvampar, stora färska (torkad svamp går bra eller annan färsk svamp
Risotto con Salsiccia

Risotto con Salsiccia

1 st liten rödlök. 1 st vitlöksklyfta. 1 dl hackad röd paprika
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg