Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
Det funkade riktigt bra, så här är receptet. Här är en märklig symbios. Som gjord för en sockerälskande fullkornseftersträvare, eller kanske för någon som fått för sig att allting som är mörkbrunt i socker- och mjölväg är nyttigt
Värmen lyser med sin frånvaro, men de ätliga vårtecknen trillar in i rask takt nu. Förra våren bjöd jag på en hel del tips på vad man kan hitta på med ramslöken, så i är kör vi fokus på grön sparris & nässlor istället
Sopptider. Det har varit ett riktigt soppväder de senaste dagarna här i Jämtland. I dubbel bemärkelse, för sopparna har verkligen behövt regnet så de kan växa på sig
4 portioner. 1 liten fläskytterfilé, ca 700-800 gram2 vitlöksklyftor2 msk Chipotle chilipulver1 dl Cream Fraiche2 dl grädde1 msk ljus maizenaredning1 tsk frusen finhackad röd chiliBroccolibuketter från 1 mellanstort broccolihuvudGrillkrydda, gärna med lite rökig smaksättningPutsa filén och skär sedan ett snitt längs hela