Crille Skaldjur

Crille Skaldjur

Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Ingredienser Portioner. 6 1 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g) 1 mango 4 rädisor 2 salladslökar 300 g skinnfri laxfilé (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy) 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1/2 - 1 msk finriven färsk ingefära 1 avokado Ponzudressing 2 1/2 msk japansk soja 2 msk färskpressad apelsinjuice 2 msk färskpressad limejuice 1 msk färskpressad citronjuice 1 msk olivolja Till garnering 80 g lax- eller forellrom 1 msk rostade sesamfrön dillvippor eller koriander Lägg till i inköpslistan
Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Förföriskt goda pilgrimsmusslor

Ingredienser Portioner. 2 150 g pilgrimsmusslor 1 1/2 msk smör 1 1/2 tsk mild soja 1/2 msk färskpressad citronjuice 50 g shiitakesvamp 1/2 dl strimlad salladslök olja till stekning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
SMÖRSTEKA PILGRIMSMUSSLOR MED JORDÄRTSKOCKSPURÉ

SMÖRSTEKA PILGRIMSMUSSLOR MED JORDÄRTSKOCKSPURÉ

Sugen på något enkelt men ändå lyxigt - då måste ni prova de här pilgrimsmusslorna. Även om vi försöker äta när barnen har somnat på helgerna, vill vi inte spendera flera timmar i köket och då är en sådan här rätt perfekt - det mesta går att förbereda
Moules frites..

Moules frites..

Detta behöver man till två. Ett kilo musslor, två tre bakpotatisar, två lökar,. fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl god chablis vin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, vitvins vinäger, olja, smör,svartpeppar, flingsalt
Pilgrimsmusslor på spett "Clam chowder"

Pilgrimsmusslor på spett "Clam chowder"

Gör så här. Skala och finhacka alla grönsaker utom tomaterna. Smält en klick smör i en kastrull och fräs lök, blekselleri, morot och potatis
Lyxigt fylld krabba

Lyxigt fylld krabba

Följ anvisningarna om hur man delar en krabba. Bänd sedan upp skölden på krabbans undersida. Ta bort krabbsmöret mot sköldes innersida och köttet ur klor och innanmäte
Koka krabba, havskräftor eller hummer

Koka krabba, havskräftor eller hummer

Öka receptet valfritt antal gånger så att koklagen gott och väl täcker skaldjuren i. Skaldjuren ska vara levande (havskräftor kan dock vara avlivade före
Krabba med tillbehör

Krabba med tillbehör

Servera krabborna med tillbehör i skålar och bröd vid sidan. Så här plockar du isär och äter en hel kokt krabba
En slutmuskel i gott sällskap

En slutmuskel i gott sällskap

Inte mycket fett men en hög andel omega 3 gör den eftertraktad i skaldjursdisken. ©Foto. Jurek Holzer/oskarpmask
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Förrätt, Fisk och skaldjur, LCHF 4 personer. Magnus fiskar hummer och brukar ha fiskelycka. Vi är därför bortskämda och äter ganska ofta hummer
GRATINERAD HUMMER

GRATINERAD HUMMER

Kolla in klorna alltså. Och vilken en läcker färg fru Hummer har. För det var faktiskt en hon med tanke på all rom vi hittade
Pilgrimsmusslor med lime och chili

Pilgrimsmusslor med lime och chili

Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul. Hetta upp en stekpanna med smör och olja
Heta ostron som förspel…

Heta ostron som förspel…

I förra programmet av Sveriges Mästerkock, fick deltagarna öppna ostron. Jag är glad att jag inte stod i den utmaning då, för ett år sedan, när jag var med i programmet och aldrig öppnat ostron förr i hela mitt liv
Skaldjur gillar vitlök, precis som vi!

Skaldjur gillar vitlök, precis som vi!

Båda recepten i dag funkar antingen att servera som förrätter eller så som vi gjorde, tillsammans med flera andra så det blir som en liten skaldjursbuffé
Hummer med citrus-twist

Hummer med citrus-twist

Pressa 1/2 citron. Skala den andra halvan och skär i små kuber. Häll citronsaften och citronköttet i en kastrull med hälften av smöret, värm upp och låt koka i 3-4 minuter
Kokt hummer från Smögen

Kokt hummer från Smögen

Koka upp vattnet och tillsätt salt (vattnet ska smaka riktigt salt) tillsätt socker, vin och citron. Låt koka i några minuter
Hummer, ostron, kräftor & nyår

Hummer, ostron, kräftor & nyår

Skaldjur i alla dess former. Ovan Krabba, som kanske inte är den allra bästa av skaldjuren men bra att ta med som en extra komponent