Krabba är i säsong nu under hösten men att äta krabban som den är rakt upp och ned är inget för mig. Men att använda krabban till att göra helt fantastiska ”Maryland CrabCakes” serverade med en salsa på squash, lök och majs är en riktig höjdare
I Maryland får man lika ofta krabbkakorna friterade som stekta, gärna serverade på hamburgerbröd. Att burken åkte fram härom veckan beror på att jag fick lust att göra amerikanskakrabbkakor
Vi åt den med färska jordgubbar vilket blev väldigt gott och det kändes riktigt somrigt. När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.