Förrätter

Förrätter

  • 28 Recept
Ostsnurror

Ostsnurror

Rulla ut smördegsrullen eller tina och kavla samman tinade plattor som läggs lite omlott till en rektangel
Toast Skagen

Toast Skagen

300 g Räkor med skal. 12 msk Färsk dill. 11/2 msk Pressad citronsaft
Räkröra i smördeg med caviar

Räkröra i smördeg med caviar

Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk smördeg 1 ägg 1 äggula 200 g skalade räkor 2 dl crème fraiche med dill, havssalt och citron 1 citron 80 g caviar Garnering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Avokadohalva med räksallad

Avokadohalva med räksallad

Blanda räksalladen i en skål - alltså räkor (spara två-tre fina hela räkor att garnera med per portion), vitkål, morötter, majonnäs, crême fraiche, farinsocker, ingefära samt 4 krm salt och 2 krm vitpeppar
Våffla med skagenröra

Våffla med skagenröra

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Skagenröra 500 gram räkor , skalade 1 kruka(or) dill , 4 msk hackad 0,5 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 1 tsk citron(er) , pressad 2 msk röd lök , finhackad 1 burk(ar) ishavsrom , röd eller gul 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar Våffelsmet 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 dl mjölk 100 gram smör 0,5 tsk salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Vol-au-vent

Vol-au-vent

Ingredienser Portioner. 12 st 2 förp färsk smördeg (à 250 g) 1 ägg 1 msk mjölk Kräftstuvning 1 burk kräftstjärtar (à 360 g), spar några kräftor till garnering 1 1/2 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 2 dl mjölk 2 tsk hummer- eller skaldjursfond 1/2 kruka dill (spara dillkvistar till garnering) 1/2 krm cayennepeppar salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Västerbottensnurror

Västerbottensnurror

Ingredienser Portioner. 1 sats 100 g Västerbottensost 1 kyld smördegsplatta (à 225 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Salladsbåtar med mango- och räkceviche

Salladsbåtar med mango- och räkceviche

Det här kommer bli en av mina favoriter i sommar. Tänk er räkor som marineras i limesaft och blandas med lite röd chili och söt färsk mango
Prästostsnurror med hasselnötter

Prästostsnurror med hasselnötter

Ingredienser Portioner. 15 st 1/2 kruka persilja 1 dl rostade hasselnötter 250 g färsk kyld smördeg 2 dl riven prästost (gärna lagrad i 18 månader) salt peppar 1 äggula Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bondens smörgås med skinka

Bondens smörgås med skinka

Gör så här. Kärna ur och hacka päronet fint. Strimla fänkålen tunt, t ex med en osthyvel. Blanda cottage cheese med senap, salt, peppar, gräslök, päron och fänkål
Fin räkmacka

Fin räkmacka

Skala och hacka äpplet. Skala och hacka räkorna. Spara 8 räkor till garnering. Blanda hackat ägg, äpple, majonnäs, senap, dill och gurkmix
Skagenröra

Skagenröra

Så här gör du Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt
Laxrullar med pepparrot

Laxrullar med pepparrot

Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet. Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna
Miniräkpajer på smördeg

Miniräkpajer på smördeg

Smörj ett minimuffinsbleck noga. Dela smördegen i 20 bitar och lägg i formen. Pensla med uppvispat ägg. Fyllning
Smördegspuffar med svamp

Smördegspuffar med svamp

Låt smördegen tina. Skär varje smördegsplatta i 8 bitar. Skär ett rutmönster på ytan med vass kniv. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla bitarna mitt på med uppvispad äggula
Frasiga smördegssnittar

Frasiga smördegssnittar

Rulla ut smördegen och bred på färskost. Bre på pesto och strö över hackad persilja och riven ost. Rulla ihop rullarna från långsidan och lägg med skarven ner på bakplåtspapper
Spenatpuffar till sommarbuffén

Spenatpuffar till sommarbuffén

Smårätter som passar fint på ett buffébord till sommaren och avnjuts med ett glas mingelbubbel. Färdigköpt smördeg