Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk smördeg 1 ägg 1 äggula 200 g skalade räkor 2 dl crème fraiche med dill, havssalt och citron 1 citron 80 g caviar Garnering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Blanda räksalladen i en skål - alltså räkor (spara två-tre fina hela räkor att garnera med per portion), vitkål, morötter, majonnäs, crême fraiche, farinsocker, ingefära samt 4 krm salt och 2 krm vitpeppar
Ingredienser Portioner. 15 st 1/2 kruka persilja 1 dl rostade hasselnötter 250 g färsk kyld smördeg 2 dl riven prästost (gärna lagrad i 18 månader) salt peppar 1 äggula Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gör så här. Kärna ur och hacka päronet fint. Strimla fänkålen tunt, t ex med en osthyvel. Blanda cottage cheese med senap, salt, peppar, gräslök, päron och fänkål
Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet. Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna
Låt smördegen tina. Skär varje smördegsplatta i 8 bitar. Skär ett rutmönster på ytan med vass kniv. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla bitarna mitt på med uppvispad äggula
Rulla ut smördegen och bred på färskost. Bre på pesto och strö över hackad persilja och riven ost. Rulla ihop rullarna från långsidan och lägg med skarven ner på bakplåtspapper