Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop äggvita och socker. Blanda ner likör och mandelmjöl. Rör till en smet. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 14 bollar (för 1 sats)
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det
Min mamma har alltid bakat en massa bröd under min uppväxt, och jag kan tycka att en macka med gott pålägg ibland kan vara något av de godaste som finns
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. 2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet