Thaimat. En lång dag är över, jag har jobbat och varit hos frisören, tränat och handlat och lagat mat. En kompis hade lagat thaimat och jag blev sugen på det så jag gjorde också det
Jag upplyste honom att jag hade köpt en bättre sort än den jag brukar köpa i vanliga mataffären, men förväntade mig inte att han skulle gilla denna sort heller
350 gram lövbiff 1-2 morötter 10 cm purjolök 1 gul paprika 1 paket äggnudlar ( 250 g torra) 1 burk strimlade bambuskott 1 burk minimajs 4 tomater 3 stora champinjoner Marinad. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en skål Skär lövbiffen i tunna strimlor och lägg dem i marinaden ca 30 minuter Skala och skär moroten i tunna skivor Strimla upp övriga grönsaker i lagoma bitar Koka upp vatten till nudlarna Koka nudlarna enligt tid på förpackningen Häll av vattnet och ringla på lite olja så att inte nudlarna ska klibba Stek köttet på hög värme med all marinad Släng i morötter, lök, bambuskott och champinjoner Låt allt bli lite mjukt Tillsätt nudlar, paprika och tomater Låt allt bli varmt och krydda på mer om det behövs 350 gram lövbiff 1-2 morötter 10 cm purjolök 1 gul paprika
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen