Pajbok

Pajbok

Snabb äppelpaj

Snabb äppelpaj

Ingredienser Portioner. 4 5 äpplen 2 dl vetemjöl 1/2 dl brun farin 1 dl havregryn 1 dl hasselnötskärnor 100 g smör eller margarin Till servering glass vaniljsås eller grädde Lägg till i inköpslistan
Bananpaj.

Bananpaj.

Äntligen har även jag provat att göra bananpaj. Kunde inte låta bli när jag läser att den smakar som friterad banan
Cobbler med mandel

Cobbler med mandel

Cobbler är en amerikansk pajsort. Med rabarber och hackad mandel på toppen blir det riktigt bra. Utrsprungsreceptet kommer från Leila Lindholms bok "One more slice" (2010)
Rabarberpaj med vaniljkräm

Rabarberpaj med vaniljkräm

Paj och vaniljkräm i ett, perfekt när man ex. ska bjuda på kaka på jobbet. Eftersom man gör en kompott på rabarbern så funkar detta perfekt när man har rabarber i frysen
Quiche med skinka och brieost

Quiche med skinka och brieost

Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg
Smulpaj med päron och kardemumma

Smulpaj med päron och kardemumma

Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp
Ostpaj med italienska smaker.

Ostpaj med italienska smaker.

Fyllning. 4 ägg2 dl grädde1 tsk salt100 g soltorkade tomater i olja2 dl riven parmesan. Till servering. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola
Små grönsakspajer

Små grönsakspajer

Pajdeg. Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp degen på en mjölad skärbräda och rulla ut den till en längd
Nektarinpaj

Nektarinpaj

Pajdeg. Lägg mjöl, smöret i bitar, citronskal, socker och äggula i skålen till matberedaren med kniven monterad
Rabarberpaj

Rabarberpaj

Botten. Arbeta ihop siktat mjöl, havregryn, socker, kanel och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg
Päronpaj

Päronpaj

Mät upp mjöl och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter
Rödbets- och getostpaj

Rödbets- och getostpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Paj 1 st mördeg 1 st gul lök 1 msk Mat & Bak smör 500 gram Kokta rödbetor 200 gram getost 1 tsk färsk rosmarin 3 st ägg 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 tsk honung Topping 30 gram hasselnötter 0,5 tsk honung 0,25 kruka(or) färsk rosmarin Köp receptet
Rabarberkaka med kardemumma

Rabarberkaka med kardemumma

Vi fortsätter på det inslagna rabarberspåret med den här söta och sega kakan. Pudrad med kardemumma är den en av de absolut godaste i sin kategori
Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

Ett snabbt sätt att fixa gott till fikat - smulpaj. Använd frukt/bär som finns hemma och häll i en pajform
Italiensk paj med mycket gott!

Italiensk paj med mycket gott!

En härlig lördag med sol och som vanligt några promenader, en stund på altanen blev det också. Det är en härlig tid som vi har framför oss, hoppas på mycket sol och värme
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Ingredienser Portioner. 6 Pajskal 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten 1/2 tsk salt 1 ägg till pensling Fyllning 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde 300 g riven Västerbottensost 4 ägg 1 tsk strösocker salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5