Vilt

Vilt

  • 6 Recept
Älggryta

Älggryta

Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Låt den puttra i ca 40 min
Älgstek med murkelsås

Älgstek med murkelsås

Börja med att putsa steken, men spar fettet det ger smak. Salta och peppra, gnid in kryddorna. Bryn den i en stekpanna med smör
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond). Sås2-3 schalottenlökar 1 msk smör 2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond) 3 msk sherry 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche) ca 4 msk messmör 2 msk lingon, rårörda 2 tsk fransk senap 2 msk japansk soja (helst tamari) sv salt ev peppar
Ugnsstekt älgfilé med sötpotatispuré & madeirasås

Ugnsstekt älgfilé med sötpotatispuré & madeirasås

Häll i viltbuljong och reducera ner till hälften. 4 dl vilt buljong. Madeira sås2 schalottenlökar 1 msk smör 2-3 dl madeira, vin 1 dl crème fraiche 1 dl grädde 4 dl vilt buljong 1 msk ljust redningsmjöl peppar