Pajdeg. Lägg löken i pajskalet och lägg på sparrisen. Förgrädda pajskalet, 10 minuter. Blanda mjöl och smöret i bitar till en smulig massa, gärna i en matberedare
Pajdegen. Ta ut degen ur kylskåpet och tryck försiktigt ut degen i en pajform. Ta ut pajskalet, bred ut svamp- och lökblandningen över botten och häll över äggstanningen
Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Pajdegen. Penslar man pajskalet med lite kolasås blir pajen krispig och knäckig utanpå. Vill man ha ett mjukt pajskal kan man hoppa över den biten och hälla all sås i pajen
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Här har jag lagt den i en paj. Pajskal. Kavla degen och lägg den i pajformen (degen ska inte vila). Fyll pajskalet med köttfärsfräset och häll till sist över äggstanningen
Vill du göra en lyxig variant av rabarberpaj så är det här recept perfekt. En riktigt smarrig paj som gärna avnjuts tillsammans med en kula vaniljglass eller vispad grädde
Pajdegen. Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Den här blev jag alltså bjuden på i lördags men det lär inte dröja innan jag gör den själv för den var riktigt god och en paj som hela familjen lär tycka om
Det finns många olika sätt att göra pajbotten på – det gäller bara att vara lite kreativ och tänka utanför boxen för att hitta en bra botten som är fri från vetemjöl