Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka lök och vitlök. Sätt grytan på en kall platta. Häll i Milda och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Kålpudding. 6 port. 400 gr blandfärs. 1 ägg. 200 g keso. 1 dl grädde. 1 dl köttbuljong. ca 1 tsk salt (förstås. moderera mängden efter hur salt buljongen är)
Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Sjömansbiff är klassisk husmanskost som tilltalar de flesta. Jag gör en förenklad version av denna rätt och använder köttfärs istället, det blir en så kallad ”Dansk sjömansbiff”
Igår tipsade jag er om en köttfärsrulle med vitkål. Den fyllningen är helt galet god och jag vill verkligen förtydliga att den går att använda på andra sätt än just i köttfärsrullen >> Ibland äter vi fyllningen som den är utan några extra tillbehör, det är krämigt och verkligen supergott
1 st nachochips, 1 påse300 g nötfärs1 st vitlöksklyfta1 st tacokrydda, 1 påse1 st purjolök1 dl oliver, med pimiento225 g tacosås, mild400 g tomater, krossade2 dl lätt crème fraiche2 dl ost, riven1
Jag fick ett spännande recept av min vän och kollega Peter. Det blev söndagens middag. Gott. Jag tog tyvärr inte snackpaprika, men det rekommenderar jag att man gör