Jag tillagar oftast hel kyckling på detta sätt men med olika smaksättning. Denna gång blev det lite citron, vitt vin, timjan, oregano och vitlök, salt och peppar
Servera färsspettenmed couscoussalladen och yoghurtdressingen. Smaka av med salt. Skala och riv vitlök och finhacka persilja (finhacka även persilja till dressingen)
Skär fetaosten i tärningar och lägg tillsammans med vattenmelon i en salladsskål. Jag älskar vattenmelon och den här salladen är en av mina favoriter under sommaren
Skrapa bort kärnhuset med en sked och skär gurkan i tärningar. Skala ½ gurka och dela på längden. Blanda ca 80 g mizuna (eller en påse ruccola) med melon och gurka. Lägg upp och strö över 1 dl cashewnötter och 200 g fetaost bruten i bitar
Så här gör jag mina klyftpotatismed rödlök och rosmarin. Det som också är bra medklyftpotatis förutom att de är himla goda är att de passar lika bra till en fiskbit som till kött, en fördel hos oss där vi ofta äter olika
Färsspett. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. Skala och riv löken. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden
Färsspett. Blanda med färsen och tillsätt salt och peppar. Skala och riv löken. Stek spetten i smör och lite olja ett par minuter på varje sida på medelhög värme, vänd dem lite då och då under tiden
Servera med t ex gröna bönor, rårivna morötter och citrfonklyftor. 1) Blanda i en skål matlagningsyoghurt, bostongurka och salt och blanda. 3) Tvätta potatisen och skär den i klyftor (behåll gärna skalet på). 4) Fördela potatisen på en ugnsplåt och ringla över rapsolja, krydda med salt och peppar. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara. 7) Lägg fiskbitarna på en skärbräda och dela dem på längden med en kniv. 8) Krydda fiskbitarna med salt och svartpeppar. 9) Knäck ägg i en tallrik och vispa det lite. 13) Smält matfett i en stekpanna och låt fettet få lite färgat. 15) Stek fiskarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. 16) Fisken är färdig när den har fin stekfärg på utsidan och när fiskköttet är helt vitt (ca 52ºC i kärntemp). 17) Servera nystekt fisk med den goda såsen, klyftpotatisoch grönsake 4 portioner. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.