Så det fick bli kyckling i ugn till middag med varm potatissallad och en krämig vitlökssås. Putsa kycklingfiléerna och skär ett djupt snitt i varje filé
Denna kycklinggrytan blev så himla god (måste nog laga den snart igen. Med sina få ingredienser som kycklingfilé, lök, vitlök, morot, grädde och hönsbuljong så fick den så otroligt mycket smak och blev riktigt krämig och god
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Dela kycklingen i bitar och krydda med citronpeppar och salt. När kycklingen är klar i ugnen, häll av vätskan som blir och häll sedan över såsen över filéerna
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Afrikansk kycklinggryta - en favorit på vårt bord. Bryn kycklingbitarna runtom ioljan, lägg ner lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa med någon minut
I receptet på påsen står det att det är 2-3 portioner och att man ska ha 2 dl creme fraiche och 1 dl vatten men vi brukar dryga ut det med mer kyckling och lite mer creme fraiche och då räcker det lagom till två vuxna och två barn