400 g
Fiori pasta (funkar med annan sorts pasta med)
3 msk
olivolja
1 gul
lök, finhackad
2 vitlöksklyftor,
finhackade
300 g
färska salsicciakorvar
250 g
baby plommontomater, delade
65 g
babyspenat
4 dl
grädde
1/2 kycklingbuljongtärning
+ 1/2 dl kokhett vatten (att blanda ut med)
80-100 g
riven parmesan
1/2 citron,
saften
ev salt
nymalen svartpeppar
Övrigt
basilika
mer riven parmesanost
Beskrivning
1. Koka pastan enligt anvisningen men någon minut mindre än vad det står (pastan kommer sjuda i såsen i slutet)
2. Fräs lök och vitlök i en större kastrull eller stekpanna.
3. Skär korvarna på längden och ta ur själva köttet (släng fjälstret) och stek ihop med löken och vitlöken i några minuter tills köttet får en finare stekyta.
4. Tillsätt tomaterna och låt stekas med i ca 5 minuter eller tills dom blir mjuka.
5. Tillsätt spenaten och stek med i nån minut.
6. Tillsätt den kokta pastan och rör om.
7. Häll på grädde och kycklingbuljong (som späds ut med kokhett vatten)
8. Rör om ofta och ha i den rivna parmesanen.
9. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Rör om under sjudning tills pastan är al dente =)
Blanda pastanmed såsen och servera. Pastarätter är smidigt att laga om man ska laga mat till många. Låt koka ihop och lägg till sist i spenatenoch osten
Servera med den nykokta pastan, riv parmesan grovt över på tallriken. Lägg spenaten i pannan, helst tinad, men det gick bra med frusen också, häll på grädden och låt koka samman
Häll tillbaka pastan i grytan och sätt tillbaka den på spisvärmen igen. Originalreceptet till den här snabblagade pastarätten kommer från den kanonfina bloggen 'Smaskelismaskens' (se här)
Blanda den kokta pastanmed gräddsåsen och tillsätt riven parmesanost och sköljd spenat. Pasta. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.