Kewpie-nudlar
carin-52
carin-52

Kewpie-nudlar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 portion, 20 minuter
  • 1 portion snabbnudlar med kryddpåse
  • 2 ägg
  • 2 msk kewpie-majonnäs
  • 1⁄2 vitlöksklyfta, riven
  • 3 champinjoner, skivade
  • 1 tsk smör
  • 3 skivor bacon
  • 1⁄2 dl finhackad salladslök
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Beskrivning

    https://www.dn.se/mat-dryck/kewpie-nudlar/

    1. Vispa ihop 1 ägg, majonnäs, vitlök och kryddpåse i en skål.
    2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i det andra ägget, sänk till medelvärme och koka 7 minuter. Häll snabbt av vattnet och låt ägget ligga i kallt vatten 5 minuter. Skala ägget försiktigt och dela på hälften.
    3. Stek svampen i smöret tills den fått färg. Stek därefter baconen tills de är något krispiga. Koka nudlarna i 4 dl vatten enligt instruktionerna på förpackningen eller tills de är al dente.
    4. Häll försiktigt i vattnet från nudlarna i majonnässåsen och vispa ihop. Tillsätt nudlarna och toppa med ägg, svamp, bacon, sallads- lök och sesamfrön.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.