Kajsa

Kajsa

  • 21 Recept
Pepparrotskött av högrev

Pepparrotskött av högrev

Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Sjömansgryta

Sjömansgryta

Skär lövbiffarna i tre delar. Skala och skär löken i skivor. Bryn kött och lök i matfett i en stekpanna och lägg över i en gryta
Italienska köttbullar i tomatsås med basilikarostad potatis

Italienska köttbullar i tomatsås med basilikarostad potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttbullar 0,5 dl ströbröd , glutenfritt vid behov 1 dl mellanmjölk , laktosfri vid behov 1 klyfta(or) vitlök(ar) 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad oregano 1,25 tsk salt 2 krm svartpeppar , malen 500 gram blandfärs 1 msk olivolja 400 gram pastasås Potatis 800 gram potatis(ar) 2 klyfta(or) vitlök 0,5 kruka(or) färsk basilika 2 msk olivolja 1 krm salt Tomatsallad 250 gram körsbärstomater 0,5 st röd lök 1 msk olivolja 1 tsk balsamvinäger 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

APELSINSÅS. Innan du steker ankbröst eller helsteker ankan gör du apelsinsåsen. Skölj apelsinerna och skala dem med potatisskalare
Glaserade revben

Glaserade revben

Skär revbenen i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåts-papper. Baka i ugnen i 15 minuter. Häll av skyn som bildats och krydda med salt, peppar och chilipulver
Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Isterband med Skånsk stuvad potatis

Isterband med Skånsk stuvad potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st isterband 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Stuvad potatis 10 st potatis(ar) , i tärningar 1 st gul lök(ar) , finhackad 1 odefinierad smör 1 odefinierad maizena 4 dl mjölk 1 odefinierad matlagningsgrädde Tillbehör 1 st persilja , finhackad 1 st gurka , inlagd 1 st rödbetor , inlagd 1 st senap , grovkornig Köp receptet
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Lägg bringan i en stor kastrull och häll vatten så att det täcker. Koka upp och skumma. Förbered rotsakerna
Kålpudding

Kålpudding

Gör så här. Sätt ugnen på 200º. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar
Stekt ankbröst med gräddsås

Stekt ankbröst med gräddsås

1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär centimeterstora rutor med en vass kniv i skinnet på ankbrösten och lägg dem med skinnsidan nedåt i en kall stekpanna
Grekiska färsbiffar med tzatziki

Grekiska färsbiffar med tzatziki

Blanda färs, citronskal, persilja, pressad vitlök, salt och peppar. Skär osten i små bitar och blanda med färsen
Burgundisk ryggbiff

Burgundisk ryggbiff

Skala och hacka löken. Tärna fläsket och klyfta champinjonerna. Fräs fläsktärningarna i sitt eget fett i en gryta, tills de blir lätt knapriga
Söndagsrulader

Söndagsrulader

Lägg ut köttet och krydda med salt och peppar. Dela gurkan i stavar, skala och dela morötterna i stavar
Vegetarisk auberginegratäng

Vegetarisk auberginegratäng

Proffs på det sätt som man blir av att enbart ha Googlat sig till fakta (hrm hrm), satte jag i lördags sekatören i både körsbärs- och äppelträdet hemma och gav båda träden en lite prydligare frisyr