Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten. Blanda i apelsinskal och gräddfil, och rör om till en smet
De här godingarna är lite som bakad gröt, äppelpaj och muffins på en och samma gång. En perfekt kombo till frukost eller mellanmål - framförallt om du har bråttom iväg på morgonen, då kan du förbereda dessa dagen innan, lägga ner dem i en påse och sedan ta med dem i väskan när du ska iväg
Ska ni dricka glögg i helgen. Här kommer ytterligare ett gott glögg-tilltugg med goda julsmaker. Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost och fikonmarmelad
Novembermånad är full av temadagar för flera härliga bakverk, bl. a. Kladdkakans dag, Chokladens dag (gott i bakverk), Smörgåstårtans dag (det är ju en tårta
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37º. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt saffran, kesella, socker, salt och det mesta av mjölet och arbeta till en blank och smidig deg