Vad passar bättre som efterrrätt i hösttider än äppelpaj. Den här varianten är enkel att göra och väldigt god, äpplen i botten och ett frasigt havretäcke ovanpå
Låt dem svalna något och rulla sen ihop en skiva och sätt i mitten i formen med deg och mandelmassa. Men härligt frasiga, och perfekta för ett buffebord är dom
Servera med glass eller vaniljsås. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Sätt dem i en ugnsform. Smält smöret och rör ner sirap, socker, havregryn och mjöl
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.