Fläskfile

Fläskfile

  • 16 Recept
Fläskfilé med champinjon- och dijonsås

Fläskfilé med champinjon- och dijonsås

Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i en stek-panna med 1 msk smör. Koka ur pannan med 1 dl vatten och spara till såsen
Grekisk pastagratäng

Grekisk pastagratäng

Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Salta och peppa
Himmelsk kladdmuffins!

Himmelsk kladdmuffins!

Kära vänner, med en illa stukad fot kunde jag inte låta bli att baka kladdmuffins, sittandes på en aning skön stol
Lasagne med köttfärs

Lasagne med köttfärs

Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skiva korven tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Låt korv, lök och vitlök fräsa med färsen ett par minuter
Små svenska köttbullar med gräddsås

Små svenska köttbullar med gräddsås

Låt ströbrödet svälla i grädden, ca 10 minuter. Bryn löken lätt i smör i en stekpanna. Låt den svalna och blanda sedan med ströbrödsblandningen
Svampgratinerad kassler

Svampgratinerad kassler

Skiva kasslern och lägg den i en smord ugnsfast form. Dela broccolin i mindre bitar och koka dem i 2 minuter
Fläskfilé med grönpeppar

Fläskfilé med grönpeppar

Putsa köttet och salta och peppra. Bryn runt om i matfett och låt steka klart under lock i 15 minuter. Skala och hacka löken, och fräs den i matfett
Fisk från Skagen

Fisk från Skagen

Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Ugnsbakad fisk med bacon

Ugnsbakad fisk med bacon

Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Strimla bacon och stek knaprigt i stekpanna
Mustig gryta med äpple

Mustig gryta med äpple

Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med vatten, fond, grädde och soja, och småkoka under lock i 30 minuter
Fläskfilégryta med dragon

Fläskfilégryta med dragon

Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Tillsätt pressad vitlök, grädde, fond, senap, honung, dragon och citronsaft, och koka i 15 minuter
Krämig gratäng med fläskfilé

Krämig gratäng med fläskfilé

Gör först gratängen och värm den i ugnen före serveringen. Skölj, skala och skiva potatis och rotfrukter
Italiensk korvgryta

Italiensk korvgryta

Drag skinnet av korven och skär den i tärningar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i bitar