Lägg kycklingfiléerna i en form. Rör ihop ädelost, salt, peppar, soja, basilika, rosépeppar, crème fraiche och matlagningsgrädde och häll över kycklingen
2-3 paket snabbnudlar med kycklingssmak alternativt "vanliga" äggnudlar1 burk wokgrönsaker, gärna ICA. 4 kycklingfiléer1 msk soja 1 mskThai sweetchilisås 1 tsk fisksåssalt & pepparmatolja att steka/woka iStrimla kycklingfiléerna och stek i olja i en stekpanna,gryta eller wok, salta och peppra. 4 kycklingfiléer
Anledningen till att jag kallar det här receptet för lite fuskigt är eftersom jag inte gör kryddblandningen eller såsen själv utan köper en färdigpreppad burk med färdig sås och bara steker kyckling och kokar ris
Krydda (salt och citronpeppar) och stek kycklinglårfiléerna lätt runt om och lägg i ugnssäker form. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och slå över kycklingen
Ikväll lagade jag Ädelkyckling men eftersom vi inte var fler än 4 som skulle äta gjorde jag bara en halv sats i en ugnsfast form istället. Ädelkyckling8-10 portioner4 dl ris8 dl vatten2 tsk salt2 grillade kycklingar, skurna i mindre bitar6 dl vispgrädde280-300 g ädelost300 g färska champinjonerTill servering SalladGör så härKoka riset i saltat vattenSmörj en långpanna och bred ut riset i denLägg kycklingbitarna ovanpåKoka upp gräddenDela osten i mindre bitar och rör ner i gräddenRör tills osten smältHäll såsen över kycklingen och risetSkiva champinjonerna och lägg dem ovanpåGratinera i 225 grader i 15-20 minLasange är perfekt mat att laga i långpanna
En klassiker när vi själva behöver ha en snabb och enkel middagsrätt är en kycklingrätt vi lagat på landet så många gånger att den nästan blivit "ölandskycklingen" i vår familj
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Till huvudrätt hade jag gjort kycklingben med tandoori, blomkålsris, granatäpple och ruccola. Tandoorikyckling med blomkålsris, ruccola och granatäpple