Kyckling

Kyckling

  • 135 Recept
Kycklingvingar

Kycklingvingar

Ingredienser 1 kg kycklingvingar. Ingredienser 1 kg kycklingvingar. 1 dl BBQ-sås. (glaze)
Kyckling med ädelost  och rosépeppar

Kyckling med ädelost och rosépeppar

Lägg kycklingfiléerna i en form. Rör ihop ädelost, salt, peppar, soja, basilika, rosépeppar, crème fraiche och matlagningsgrädde och häll över kycklingen
Veckans snabbaste och absolut enklaste middagstips

Veckans snabbaste och absolut enklaste middagstips

2-3 paket snabbnudlar med kycklingssmak alternativt "vanliga" äggnudlar1 burk wokgrönsaker, gärna ICA. 4 kycklingfiléer1 msk soja 1 mskThai sweetchilisås 1 tsk fisksåssalt & pepparmatolja att steka/woka iStrimla kycklingfiléerna och stek i olja i en stekpanna,gryta eller wok, salta och peppra. 4 kycklingfiléer
Drumsticks, enkla och smarriga i ugn

Drumsticks, enkla och smarriga i ugn

Kyckling. 1 paket kycklingben (nästan ett kilo). 1 paket kycklingben (nästan ett kilo). Fågel ⁄ ReceptDrumsticks, enkla och smarriga i ugn
Enkel och lite fuskig chicken tikka masala

Enkel och lite fuskig chicken tikka masala

Anledningen till att jag kallar det här receptet för lite fuskigt är eftersom jag inte gör kryddblandningen eller såsen själv utan köper en färdigpreppad burk med färdig sås och bara steker kyckling och kokar ris
Kyckling Teriyaki

Kyckling Teriyaki

Nu har jag provat på att kombinera kyckling med Teriyakisås och precis likt lax tillsammans med denna goda sås var även detta en jättegod kombination
Teriyaki kyckling

Teriyaki kyckling

Krydda (salt och citronpeppar) och stek kycklinglårfiléerna lätt runt om och lägg i ugnssäker form. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och slå över kycklingen

Ett middagstips

Bara kycklingen kvar och sen blir det middag. Idag blir det grillad kyckling, sötpotatis och rotfrukter
Laga lätt och enkelt mat till många i långpanna

Laga lätt och enkelt mat till många i långpanna

Ikväll lagade jag Ädelkyckling men eftersom vi inte var fler än 4 som skulle äta gjorde jag bara en halv sats i en ugnsfast form istället. Ädelkyckling8-10 portioner4 dl ris8 dl vatten2 tsk salt2 grillade kycklingar, skurna i mindre bitar6 dl vispgrädde280-300 g ädelost300 g färska champinjonerTill servering SalladGör så härKoka riset i saltat vattenSmörj en långpanna och bred ut riset i denLägg kycklingbitarna ovanpåKoka upp gräddenDela osten i mindre bitar och rör ner i gräddenRör tills osten smältHäll såsen över kycklingen och risetSkiva champinjonerna och lägg dem ovanpåGratinera i 225 grader i 15-20 minLasange är perfekt mat att laga i långpanna
Mat för semesterfirare

Mat för semesterfirare

En klassiker när vi själva behöver ha en snabb och enkel middagsrätt är en kycklingrätt vi lagat på landet så många gånger att den nästan blivit "ölandskycklingen" i vår familj
En helg med mycket god mat

En helg med mycket god mat

Till huvudrätt hade jag gjort kycklingben med tandoori, blomkålsris, granatäpple och ruccola. Tandoorikyckling med blomkålsris, ruccola och granatäpple