Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten
Idag på förmiddagen blev det lite bakning tillsammans med Leon. Saffranssnitt. 2016-11-12, 15. 38. Han älskar verkligen att baka (innan var det bara matlagning som var kul)
Happy Friday. Det blev en kort vecka på kontoret, eftersom jag var på tjänsteresa till Tyskland. Nu kör vi full fart mot helgen och födelsedagsfirande för hela slanten
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Som jag skrev om härom dagen så hade vi besök av ett par vänner i söndags och bakade lite inför lucia och jul, och då gjorde vi bland annat dessa saffrans kolasnittarna
Snabbt och enkelt. Ingredienser. 1 burk kondenserad mjölk 50 g smör 3 matskedar kakao Blanda den kondenserad mjölk, smör och kakao i en kastrull på medelhög värme