Kallsåsmed parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kallasåser, nämligen fetaostsåsmed citron och basilika (se här)
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Denna enkla kallasås är fungerar på samma sätt. du behöver i princip bara creme fraiche, lite majo, dill och äpple men det verkligen funkar ihop och du får en fantastisk sås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
Enkelt som tusan och fantastiskt gott är det världens bästa grej att smaksätta sås och annat med. Ta hela vitlöken och tryck ut den mjuka massan genom öppningen, rakt ner i såsen
Rör ner grädden och smaka av ev av med salt och peppar. Den här såsen är en riktig klassiker hos oss. Och det är såklart bara att dubbla eller trippla receptet beroende på hur många ni är
Smula ner fetaosten, pressa i vitlöken och krydda medbasilika, salt och peppar. basilika. Den kallasåsen kan varieras, denna gång blev det en med fetaost och soltorkad tomat, ibland blir det tzatziki eller något annat
Enkelt, snabbt och smidigt. Ställ in i frysen, och avnjut kall. Ta alla ingredienser och blanda ihop. Kryddor, och citron, samt majonäs får man avgöra själv hur mycket man vill ha i, beror helt på egen smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.