gittans

gittans

  • 16 Recept
Kyckling med bacon i ugn

Kyckling med bacon i ugn

Startade igång dagen 06. 30 i morse med en rask promenad till jobbet med min kollega/kusin (våra cyklar fick också följa med på den turen)
Vitkålssoppa

Vitkålssoppa

Skär kålen i små bitar. Skala och skiva morötterna. Fräs kål och morötter i smör tills kålen mjuknar. Späd med vatten och buljongtärning och lägg i kryddorna
Fylld baconlindad färslimpa

Fylld baconlindad färslimpa

Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Tillsätt vattnet och rör om. Låt det stå och svälla ca 10 minuter
Höstgryta

Höstgryta

6 personer. Smör. 2-3 dl förvällda. kantareller. 1 kg putsade grytbitar av rådjur. 1-2 dl vatten. 5 dl grädde. 1 msk kinesisk soya
Lax och räksoppa

Lax och räksoppa

Gjorde en lax och räksoppa idag och den blev riktigt god. Tomma tallrikar här. Väldigt smakrik blev den. Gjorde en stor kastrull
Korvgratäng

Korvgratäng

Krämig, smakrik och barnens favorit. Korv älskar ju dom flesta barn. Så därför tycker jag det är kul och spännande att testa olika varianter på gratänger
Biffar i rosépepparsås

Biffar i rosépepparsås

  Dagens hittepå, gott blev det. 4 portioner Biffar ca 400 g köttfärs 1 ägg 2 msk tomatpuré 1 msk senap 2 msk olja ½ dl vatten lite svartpeppar, salt och basilika smör att steka i Sås 2½ dl matlagningsgrädde 1 tärning köttbuljong hel rosépeppar efter smak, ca 1 msk lite salt och peppar Ruccola 4 portioner pasta Rör ihop alla biffingredienser, forma och stek biffarna i smöret
Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar
Mört kött i sambalolek sås.

Mört kött i sambalolek sås.

Igår åt Meja och jag en favorit i repris. Denna rätten är riktigt god och jag föredrar ris till. Såsen kan ätas med sked, slurp
Lchf Lax med Remouladsås

Lchf Lax med Remouladsås

8 Mars 2016. Fisk och Skaldjur,. Sås. Lchf Lax med Remouladsås. Lyckad fisketur i frysen idag. Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar