Hej vänner,. Idag blev det lite solsken på balkongen idag, och en ny vegetarisk rätt, kålsoppa. Jag använde min grönsaksbuljong som jag gjort tidigare, men det såklart bra med köpt
Skär kålen i små bitar. Skala och skiva morötterna. Fräs kål och morötter i smör tills kålen mjuknar. Späd med vatten och buljongtärning och lägg i kryddorna
Vitkålssoppa med frikadeller är klar att servera. Koka vitkålssoppan på låg värme under lock i 30 minuter om du använder sommarkål och 1-1,5 timmar om du gjort soppan på vinterkål. Koka frikadellerna med vitkålssoppan i minst 10 minuter
Ett av resultaten, av detta oplanerade extraarbete, blev denna vitkålssoppa. När maken var och handlade mat senast köpte han ett gigantiskt vitkålshuvud
Dessutom har det ryckt lite i sopptarmen den senaste veckan, så, vitkålssoppa fick det bli. Halva bloggen har precis flyttat igen (ja, det är därför yogamattan ligger på bordet i bakgrunden, den ligger inte där i vanliga fall), till en liten etta med kokvrå
När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållande bland annat färsk vitkål och färskpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.