Bra recept!

Bra recept!

  • 15 Recept
Lax och räkgryta

Lax och räkgryta

Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Lax är fina-fisken

Lax är fina-fisken

Dessa portionsförpackningar med lax är toppen att ha i frysen. Snabbtinade, snabblagade och snabbätna ☺
Fyllt grekiskt bröd (Gýros pita)

Fyllt grekiskt bröd (Gýros pita)

Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop degen som får jäsa i ca 30 minuter
Frasig spenatpaj med fetaost

Frasig spenatpaj med fetaost

En frasig paj med nyttig spenat och not-so-nyttig filodeg och fetaost. Frasig spenatpaj med fetaost. 100 g pinjenötter
Grillad halloumi med päronsallad

Grillad halloumi med päronsallad

Koka bulgur enligt anvisning på förpackning. Dela päron i fyra bitar. Skiva zucchini. Skala och dela lök. Skiva halloumi
Rökt lax med potatissallad

Rökt lax med potatissallad

Skär potatisen i små tärningar. Blanda gräddfil, majonnäs och nästan all dill, men spar en matsked till senare
Vegetarisk lasagne med zucchini och champinjoner

Vegetarisk lasagne med zucchini och champinjoner

I denna krämiga och goda lasagne ingår vår allra sista hemodlade zucchini. Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
Dagens recept: Korvsallad

Dagens recept: Korvsallad

Bra att ha en sådan sallad färdig att sätta på bordet efter promenaden eller bastun. DAGENS RECEPT 14-08-21
Fyllda Rullader med Gräddsås...

Fyllda Rullader med Gräddsås...

Även om prislappen är lite högre än i affärerna så kan du vara säker på att du får ett kanonbra kött
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap

Somrig coleslaw

Coleslaw är ett tacksamt tillbehör och passar till många rätter. Grunden i en slaw är vitkål och någon form av ”gegga” som crème fraiche, gräddfil, majonnäs eller kokosgrädde