Toppa den frasiga botten med tomatsalladen. Ett tips till sommarens plockmat är denna tomatsallad som serveras på en frasig botten av smördeg och gratinerad fetaost
Lägg över fräset i pajskalet tillsammans med tomater och basilika. Smula över fetaosten. Pajdeg1 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl1/2 dl smör1/2 dl kesellaFyllning1 paket fryst bladspenat (250 g)1/2 gul finhackad lök2 msk olivolja12 hackade soltorkade tomater2 dl färsk hackad basilika100 g fetaost2 ägg2 dl mjölk1 dl lagrad ost1/2 tsk saltsvartpeppar1. Arbeta ihop pajdegen med fingrarna eller i en matberedare2. 100 g fetaost
Variationen med att göra paj är så underbart, antingen kan man ha många ingredienser och få fram en god smak och ibalnd kan några få ingredienser göra susen- så i detta fall
Under tiden, kör bröd och kajennpeppar till smulor i en matberedare och rosta dem sedan gyllene och frasiga i en torr stekpanna med släpp lätt-beläggning på medelvärme, skaka pannan regelbundet
Toppa medfetaosten. Fräs vitlök och lök i rejält med smör. Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar och häll sedan fyllningen i pajskalet
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
En intensiv helg med alldeles för lite bloggande är nu över och en ny arbetsvecka är här. Efter en titt i frysen bestämde jag mig för en spenatpaj à la lchf, dvs utan pajbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.