Binnit

Binnit

  • 16 Recept
JORDGUBBS & RABARBERSYLT

JORDGUBBS & RABARBERSYLT

Har ni gjort egen sylt ännu. Det är så enkelt och gott. Och så vet man vad man stoppar i den. Jag brukar dubbla eller trippla receptet
Rabarbersylt med kanel

Rabarbersylt med kanel

Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda rabarber, socker, citronsaft och vatten en kastrull
Carbonara med Sparris

Carbonara med Sparris

Det hör inte till vanligheterna att jag hittar matinspiration i tidningen Vi i villa. Men i senaste numret gjorde jag det
Drinktilltugg

Drinktilltugg

Det är gott att servera Västerbottenchips eller parmesanchips samt parmachips till ett gott Chianti. Denna gången fick det bli ett "Fonterutoli" från 2011
Grönkålsgratäng med ädelost och kyckling

Grönkålsgratäng med ädelost och kyckling

Sätt ugnen på 200 gr. Finhacka rödlök och vitlök. Fräs mjuka i smör i stekpanna. Ta bort stjälken om du använder hel grönkål, om grönkål i påse används är det bara att lägga ner i pannan
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

1. Skiva löken och fräs den i ordentligt med smör i en stekpanna. När den blivit genomskinlig och gyllene är den klar
Torskrygg med bruten potatis och skirat smör med senap!

Torskrygg med bruten potatis och skirat smör med senap!

Torskrygg med bruten potatis och skirat smör med senap. Helgen har gått fort, igår var hektisk med mycket folk här, på lördag arbetade jag delvis och idag har vi varit på gymmet och sedan gjorde vi massa ärenden
Blomkålsgratäng!

Blomkålsgratäng!

Blomkålsgratäng. 9 Maj 2017 /. 22. 02 /. Alla inlägg,. Recept. /. Permalink /. 0. Blomkålsgratäng1 huvud blomkål1 stånd broccoliCa10 skivor ost5dl creme fraiche1 gul lök2 vitlöksklyftorSvartpepparSaltVitlökspulverDela blomkål och broccoli i buketter , koka i saltat vatten i ca 5 min, häll av i ett durkslag
Ugnsstekt majskyckling med fetaostsmakande blomkålsmosmos

Ugnsstekt majskyckling med fetaostsmakande blomkålsmosmos

Här är en lättgjord och god kycklingrätt att förgylla söndagen med. Kycklingen blir otroligt god och saftig när den bakas på låg temperatur, men räkna med att det tar lång tid, så du inte står och hoppar av otålighet och hunger medan du väntar på att den ska bli klar