Sist jag bakade vaniljbullar var det på våning två i "det stora huset" här i Oslo. Om ni läst sen tidigare vet ni att jag bakade dem på ett mycket spartanskt vis
Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigare i veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Semmel tårta. 2017-01-16, 08. 27. Hej på er ,vad jag har vart dålig på blogga, sjukdommar och andra tråkigheter, och bara så mycket av allt & även lite jul på det
Idag har vi varit hos mina föräldrar på middag och det bjöds på kålpudding. Så gott. Eftermiddagen har jag tillbringat i trädgården och snart så börjar det bli ordning
Här om dagen var jag så där jobbigt seg som man är efter en rejäl förkylning. Visste inte riktigt om jag skulle ligga på soffan och fortsätta vila mig i form eller om jag skulle sparka igång mig med en storstädning
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men inte riktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till den ordentligt
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet