Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
25 gram jäst. 13 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt. 11 ägg. 11 tsk salt. 1ca 8 dl vetemjöl special, Manitoba, Tipo 00, ölandsvete eller liknande med hög glutenhaltRör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke
19 Juli 2015. Bröd. frallor,. frukostfrallor,. snabba frallor. Goda frukostfrallor. Frallor ca 12 st50 g jäst4 dl ljummet vatten2 dl grahamsmjöl 5-7 dl vetemjöl 2 msk olivolja1 ägg0,5 tsk salt Smula ner jästen i en bunke
Börja med att koka upp gröten. Rör ner resterande degvätska i och låt stå tills det är fingervarmt. Vad man har för degvätska beror på vad jag har hemma
Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min