Matbröd

Matbröd

  • 34 Recept
Råglimpa med valnötter

Råglimpa med valnötter

Ännu en helg har passerat. Vi har varit på grillfest och jag har utnyttjat min mors dags present. SPA-pedikyr på Mössebergs Kurort
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Hembakt baguette

Hembakt baguette

25 gram jäst. 13 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt. 11 ägg. 11 tsk salt. 1ca 8 dl vetemjöl special, Manitoba, Tipo 00, ölandsvete eller liknande med hög glutenhaltRör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke
Tinas grissini

Tinas grissini

25 g jäst. 12,5 dl ljummet vatten. 16-7 dl vetemjöl. 12 tsk salt. 15 msk kallpressad rapsolja. 1havssalt
Rågbullar

Rågbullar

Börja med att blötlägga russinen i vatten ca 15-20 min. (detta gör att de inte drar åt sig lika mycket vätska från degen och bröden blir saftigare
En enklare surdegsgrund

En enklare surdegsgrund

Jag har haft två surdegsgrunder igång under en period. Dels den som jag har berättat om här på sidan tidigare och så den som jag kommer skriva om nu
Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 10 st portioner
Goda frukostfrallor

Goda frukostfrallor

19 Juli 2015. Bröd. frallor,. frukostfrallor,. snabba frallor. Goda frukostfrallor. Frallor ca 12 st50 g jäst4 dl ljummet vatten2 dl grahamsmjöl 5-7 dl vetemjöl 2 msk olivolja1 ägg0,5 tsk salt Smula ner jästen i en bunke
Stor tekaka – dela en med hela familjen!

Stor tekaka – dela en med hela familjen!

Det är något speciellt med att baka matbröd, det doftar så gott i huset och det smakar extra bra istället för att köpa en torr limpa hem från affären
Siktkakor

Siktkakor

Siktkakor, eller skrädkakor, är jul för mig. Min mamma brukade alltid baka sådana och jag fortsätter naturligtvis med det
Saftigt matbröd

Saftigt matbröd

Saftigt matbröd. 2 st limpor. 6 dl mjölk. 50 g jäst. 1 msk sirap. 2 tsk salt. 12-13 dl vetemjöl. Värm mjölken till 37°C

Svärmors Matbröd

Börja med att koka upp gröten. Rör ner resterande degvätska i och låt stå tills det är fingervarmt. Vad man har för degvätska beror på vad jag har hemma
Grovt matbröd

Grovt matbröd

Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min