Whiskyflamberad fläskfilé med pepparsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,3-1,5 kg fläsk fläskfilé
  • 1,5-2 tsk salt
  • 3-4 krm nymald vitpeppar
  • 2-3 msk smör till stekning
  • 1 dl whisky till flambering
  • 1 msk smör
  • 1,5-2 msk grovkrossad vitpeppar
  • 2-3 msk lök, mycket finhackad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar + 1,5 dl vatten
  • 6 dl crème fraiche
  • 3 tsk kinesisk soja
  • 15-20 knippmorötter
  • 2 msk olja
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kruka basilika
  • 4 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 apelsiner
  • salt
  • peppar
  • 1 dl solrosfrö (efter behov)
  • 8 port potatis
  • rädisor
  • Wiskyflamberad fläskfilé1,3-1,5 kg fläsk fläskfilé 1,5-2 tsk salt 3-4 krm nymald vitpeppar 2-3 msk smör till stekning 1 dl whisky till flambering
  • Pepparsås1 msk smör 1,5-2 msk grovkrossad vitpeppar 2-3 msk lök, mycket finhackad 2 grönsaksbuljongtärningar + 1,5 dl vatten 6 dl crème fraiche 3 tsk kinesisk soja
  • Rostade knippmorötter med apelsinsås15-20 knippmorötter 2 msk olja 2 äggulor 1 msk dijonsenap 1 kruka basilika 4 tsk vitvinsvinäger 2 dl rapsolja 2 apelsiner salt peppar 1 dl solrosfrö (efter behov)
  • Tillbehör8 port potatis rädisor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.