Hej och Glad Påsk på er såhär i efterhand. Hoppas att ni haft en fin helg. Dagarna har verkligen sprungit förbi här och gäster och familj har nästan avlöst varandra
Ägghalvor är faktiskt inte bara gott till jul och påsk utan brukar vara uppskattat även annars, servera dem med en snaps och öl som en lite ovanlig välkomsträtt vid nästa middag så får ni fart på festen
Skala och dela äggen och lägg dem på ett fat. Skala och hacka löken fint. Lägg en tesked crème fraiche på varje ägghalva, en tesked löjrom och strö på röd lök
Skriv inläggstext Kycklingfilé Ädelost DragonMatlagningsgrädde OxfondPurjolök Salt&peppar Crémefrachie Stek kycklingen i bitarLägg i en gryta och lägg i brynt purjolök
Hej hej. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
You say potato, I say potato. Vad du än säger så smakar potatis som potatis i alla fall. Jag är ingen storkonsument av potatis men lite av en periodare när det kommer till olika ingredienser och smaker
Köttfärssoppa. 6 port. 400 g köttfärs2 l vatten2 tärningar köttbuljong1 gul lök2 vitlöksklyftor8 potatisar1½ paprika4 msk tomatpuréoreganocurrysaltpepparBryn färsen i en stekpanna
Hårdkoka ägg. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme