Ägghalvor är faktiskt inte bara gott till jul och påsk utan brukar vara uppskattat även annars, servera dem med en snaps och öl som en lite ovanlig välkomsträtt vid nästa middag så får ni fart på festen
Grovhacka räkorna och finhacka dillen. Detta året kommer de att garneras med skagenröra och dill. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Lägg tillbaka i äggvitan och toppa medräkor och dill. Skölj med kallvatten och skala. Räkor. Blanda med majonäs, dijonsenap, hackad dill, en skvätt pressad citron, salt och svartpeppar
Rör ner den rivna osten, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Halvera äggen och lägg på ett salladsblad, lite dressing och tre räkor på varje ägghalva
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.