kyckling

kyckling

  • 68 Recept
Kycklinggratäng med pressad potatis

Kycklinggratäng med pressad potatis

800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden) smör, att steka i salt peppar 65 g babyspenat 10 körsbärstomater 1 dl purjolök, finskuren 1,5 dl Västerbottensost 2 msk pinjenötter. 1Sås2 klyftor vitlök 3 dl vispgrädde 0,5 dl sweet chilisås 2 msk kycklingfond (koncentrerad) 1 dl crème fraîche 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad oregano
Kyckling med avokadoröra

Kyckling med avokadoröra

Salta och peppra kycklingen. Blanda chilisps med vitlöksklyfta och pensla på kycklingen. Servera kycklingen med avokadoröra och rostad potatis
Festliga kycklingrulader

Festliga kycklingrulader

4 kycklingfiléer, tunnskivade. 14 kycklingfiléer, tunnskivade Salt Nymald svartpeppar 6 skivor parmaskinka 2 tsk rivet citronskal Några kvistar färsk rosmarin 6 salladslökar Smör till stekning ½ dl vitt vin 2 dl hönsbuljong 2 dl grädde 11 tsk majsstärkelse + vatten Chiliflakes Färsk rosmarin Tillbehör Potatis eller ris Grönsaker, t ex sugar snaps och tomaterDela varje kycklingfilé i tre tunna bitar om de inte är redan tunnskivade
Krämig pastagratäng

Krämig pastagratäng

Rensa och skär kycklingen i bitar. Blanda i pasta, spenat, kyckling och bacon. 1 st grillad kyckling. Koka pastan och låt den rinna av
Ajvarkyckling

Ajvarkyckling

Fräs kycklingen i smör så att den får en vacker färg. 4 stora kycklingfileersmör4 dl creme fraiche1 1/2 dl ajvar ( mild )1 tsk flytande honung1 vitlöksklyftasalt och peppar. Gratinera ytterligare i 15- 20 minuter- tills osten fått vacker färg och kycklingen är helt färdig. 4 stora kycklingfileersmör
Kyckling med ajvartäcke

Kyckling med ajvartäcke

Bryn kycklingen runtom i milda, krydda med salt och peppar. Bred över kycklingen. 1 kg kycklingfilé. Gratinera ca 25 minuter 1 kg kycklingfilé
Chilikyckling med mangosås

Chilikyckling med mangosås

Lägg i kycklingbenen och vänd runt. Lägg kycklingbenen på en plåt med bakplåtspapper och ringla marinaden över