Måndag 16 november 2015. Denna jägarsmörgås är en klassiker som andas väldigt mycket 1990-tal men som står sig än i denna dag. 1 msk idealmjöl. 1 dl mjölk, 3%. Strö över mjölet och rör om, tillsätt grädden och mjölken och låt småputtra till rätt konsistens, 5-10 minuter. Stek lövbiffarna i lite smör på hög värme 15-30 sekunder per sida. Men vädergudarna ville annorlunda och således visade termometern på +11 när vi kom hem framåt eftermiddagen med regnet piskande mot rutorna. 1 msk idealmjöl. 1 dl mjölk, 3%
lördag, den 28 november 2015, kl. 13. 150 g smör3 dl vetemjöl1 tsk paprikapulver2 msk vatten. 1. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuterna. 1 msk olivolja. 1 påse tacokrydda. 150 g riven ost. 1 stort ägg. 1. Tillsätt eventuellt lite vatten och låt puttra i 5-10 minuter, så mycket vatten som möjligt ska ha kokat bort. 150 g smör. 1 tsk paprikapulver. 1 msk olivolja. 1 påse tacokrydda. 150 g riven ost. 1 stort ägg
Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. Det är en rätt som går hem hos dem flesta. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
21 Sep. 17. 31. 1 medelstort blomkålshuvud (ca 1 kg) 6 dl kokta vita bönor (ca 2 askar/burkar om du använder konserverade) 1 msk olivolja Örtsalt, svartpeppar och riven muskot efter smak 1. Kommentera 21 Se. 1 medelstort blomkålshuvud. 1 msk olivolja
800 gram fläskytterfilé/fläskfilé/kotletter1 pkt (ca 100 gram) färskost ex. vitlökssmak eller med örterBasilikabladKrossad timjan och rosmarinsalt o peppar1 äppleRisröra. 1 röd lök2 nävar ruccolablad3 msk vitvinsvinägersalt o pepparSenapssås. 1 pkt gräddfilca 3-4 msk dijonsenap0,5 msk krossad dragon0,5 msk krossad basilikasalt o pepparDela filén så det blir som ett övre och undre lock. Häll över smöret som är över från stekpannan och ställ sedan in i ugnen i ca 15 min. 1 pkt. ca 100 gram. 1 äpple. 1 röd lök. 1 pkt gräddfil
150 g svamp, kantareller eller champinjoner. 1 gul lök. 150 g västerbottensost, riven. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de har lite tuggmotstånd kvar, ca 10-15 minuter. Häll såsen över formen och gratinera 15-18 minuter i 225 grader. 150 g svamp, kantareller eller champinjoner. 1 gul lök. 150 g västerbottensost, riven. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar
1 bit purjolök eller 1 vanlig lök. 1 liten bit ingefära. 1 röd paprika. 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten). 1 hönsbuljongtärning. Låt sjuda långsamt i ca 10-15 min. Koka upp och låt småputtra i ca 10-15 min. 1 bit purjolök eller 1 vanlig lök. 1 liten bit ingefära. 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika. 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten). 1 hönsbuljongtärning 3 dl creme fraiche
150 g Altesse eller annan kittost eller vitmögelost. I degblandare kan du gott låta degen bearbetas i 15 minuter. 2016-03-15 22. 21. 18. 2016-03-05 20. 18. 2016-03-04 22. 18. 2016-02-18 22. 18. 2016-02-0421. 18. 2016-01-0613. 18. 2015-08-1721. 13. 18. 2015-08-0421. 18. 18. 2015-07-31 22. 18. 2015-07-01 20. 11. 18. 1 Comment. 1 Comment on Tips på matigt bröd till påskbordet. 22 mars, 2016 kl. 16. 150 g Altesse eller annan kittost eller vitmögelost
Så om en kyckling väger 1,6 kilo så blir det 45 + (4 x 7) = 73 minuter. Lägg kycklingen i en ugnsfast form med galler och sätt in i ugnen i ca 15 minuter till skinnet blivit gyllenbrunt. Efter 15 minuter sänker du värmen till 175 grader i ca 55 minuter eller till kycklingen har en temperatur av ca 75 grader. Observera att tiden är till en kyckling på 1,6 kg. 7 minuter per 400 gram Så om en kyckling väger 1,6 kilo så blir det 45 + (4 x 7) =. 15 minuter s. 175 grader
April 8, 201617. Det här receptet räcker till 15 stycken. 75 g smör0,5 tsk vaniljsocker1 dl kallt snabbkaffe1,5 dl mjölk1 ägg3 dl vetemjöl1 dl kakao1 tsk bikarbonat1 tsk bakpulver2,5 dl strösocker. 100 g grovhackad mörk choklad. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 1. 75 g butter0,5 teaspoon vanilla1 dl cold instant coffee1. 5 dl milk1 egg3 dl flour1 dl cocoa1 teaspoon baking soda1 teaspoon baking soda2. 100 g coarsely chopped dark chocolate. 1. Preheat the oven to 175 degrees celsius. Bake in middle of oven for about 15 minutes. 1. 1 ägg. 100 g grovhackad mörk choklad. 1 egg. 100 g coarsely chopped dark chocolate
100 g färsk spenat, sparris eller ärtor. 2 st schalottenlök eller 1 vanlig lök. 1 fiskbuljongtärning eller salt. 1 tsk dijonsenap. 1 msk rivet citronskal (endast det gula). 100 g färsk spenat, sparris eller ärtor. 1 vanlig lök. 1 fiskbuljongtärning eller salt. 1 tsk dijonsenap. 1 msk rivet citronskal (endast det gula)
1 st. 0,5-1 dl vispgrädde. 1. 10 minuter på högsta effekt, känn med provsticka så att blomkålen är mjuk. 1 st litet – mellanstort blomkålshuvud. 0,5-1 dl vispgrädde