Lossa på kycklingskinnetmed en sked och/eller fingrarna. Peta in hälften av smöret under skinnet. Skölj ur kycklingarnamed kallt vatten och klappa dem torra med hushållspapper
Krydda kycklingenmed salt och peppar. Placera kycklingen i en smord ugnsform. Låt därefter grönsakerna gräddas klara tillsammans med kyklingen den resterande tiden
Strimla kycklingen och lägg i plastpåsen tillsammans med vegetabilisk olja och kryddmixen. Blås in lite luft och skaka påsen tills kycklingstrimlorna är helt täckta
Ringla lite oliv- eller rapsolja i en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna och krydda med valfria kryddor, jag använde en färdig kryddblandningen från Santa Maria med salt, peppar, vitlök och chili
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Men ekologisk kyckling finns och även om det svider i plånboken när man betalar är den mycket godare än den industri-kyckling som är nästan gratis
En kyckling helt i Mannens smak med ljuvligt gott skinn, enligt honom. Det är lättare att få knaprigt skinnmed den smak man vill ha, det är bara att variera glasyren och kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.