Tomatpestogratinerad lax med basilikakräm
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tomatpestogratinerad lax
  • 4 portioner 500 - 600 g laxfilé
  • 1 tsk citronpeppar eller ½ tsk salt + 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 6 - 7 msk tomatpesto (jag köper ICA:s nötfria)
  • Baslikakräm
  • 1 stor rumsvarm äggula
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • ½ - 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraîche, turkisk yoghurt (gärna lätt) eller 2 dl avrunnen fil (se här)
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1-2 msk hackad färsk basilika

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.