Att prova

Att prova

  • 117 Recept
Skaldjur i citrussås

Skaldjur i citrussås

Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken
Getostfylld filodeg

Getostfylld filodeg

Då drar det äntligen igång och vi får den här veckan börja presentera våra smårätter jag skrivit om tidigare
Tapas

Tapas

Vi blev så proppmätta att vi inte orkade få i oss någon efterrätt innan vi skulle iväg på konsert. Dom blir nog perfekt att mumsa på framför schlagerfestivalen ikväll
Det önskades fisk

Det önskades fisk

Det har bland annat önskats något enkelt recept med fisk och så har det önskats något med kål. Idag levererar jag ett recept på en fetaostfylld laxfilé
Fläskfilé Provencale

Fläskfilé Provencale

Attans vad gott det var. Jag dammade av kokboken med ”Smart Vardag med Amir & Viktväktarna” och fann detta recept
Danska tapas

Danska tapas

Fredags- och lördagsmiddagen har blivit väldigt viktig för barnen att få vara med och bestämma vad som skall superas
Gottiga snittar

Gottiga snittar

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och smält dem på svag värme med LITE av vattnet
Snittar till glöggen

Snittar till glöggen

Andra advent har precis firats med en liten glöggsammankomst med kära vänner. Som tilltugg till glöggen hade jag gjort lite snittar, typ
Enchiladas med kyckling och cheddarsås

Enchiladas med kyckling och cheddarsås

Har haft en påse cheddardip i skafferiet ett tag nu utan att veta vad jag ska använda den till. Cheddarsåsen är lika tunn som mjölk när man häller den över rullarna men den tjocknar under gratingeringen plus att en del tas upp av brödet
Tacorulle

Tacorulle

Supergod och smidigt att kunna ta tillvara på rester. 2 dl creme friache (naturell eller gärna smaksatt med paprika och chili) 230 g tacosalsa 4 dl riven ost Degen 100 g smör 2 dl vetemjöl ½ tsk salt 3 dl mjölk 3 ägg Recept på tonfiskrulle hittar du HÄR
Krämig pastalåda med köttfärs och ostsås

Krämig pastalåda med köttfärs och ostsås

Tack till alla nära och kära som uppmärksammat att jag var med. Jag passade på och gjorde två gratängformar för att kunna ha på lut och värma upp när tiden var knapp
Veckans middag: Piroger

Veckans middag: Piroger

Mat & Middagar. Veckans middag. Piroger. September 22, 2016 16. 44. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Fylld stor pita

Fylld stor pita

Börja med degen, lös upp jästen i det fingervarma vattnet, häll i olivolja, socker, salt och duromvetemjölet, blanda väl
Fläskfilé med italienskt täcke

Fläskfilé med italienskt täcke

Ibland är det för härligt att vara lärare. Hoppas att eleverna är det också. Jag har så härliga kollegor så det är så mysigt att umgås med dem