Min gräddsifon är guld värd till sånt här. Nougatsåsen från Odense Marcipan var med i senaste Smakbox. Smöra och bröa 7 st mindre pajformar med löstagbar kant, eller en stor form. 10 minuter för småformar och ca
Vill ni också smaka, här kommer receptet. Häll smeten i en springform (23-24 cm) Grädda kakan längst ner i ugnen ca 32-34 minuter och låt sedan svalna i formen. Låt puttra på svag värme ca 5 minuter
Lagom till jag skulle ha födelsedagskalas så fick jag ett tips av Lill-Ingrid, en av mina läsar, på ett recept och tänkte att detta testar vi till min födelsedag
När mina föräldrar var på besök bakade jag det här brödet. Låt blandningen stå och svälla i 10-15 minuter. Häll i havregryndblandningen, brun farin och vetemjöl och knåda degen i maskin i 10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 5 minuter. Låt degen vila under bakduk i ca 30 minuter. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda brödet i ca 15 minuter i 225 grader i mitten av ugnen
Jag gjorde dock halva deras recept i lite mindre långpanna. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Idag gjorde jag dom goda vaniljrutor som jag hört mycke gott om
Mina barn var helt tokiga i denna rätt. Denna rätt är enkel god men framförallt krämig och smakrik. Stek lök till den blir lite glansig, tillsätt sedan kassler och stek i några minuter
Smaka av med salt och peppar. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar