Fisk Och Skaldjur

Fisk Och Skaldjur

Norska fiskbullar i mild citronsås

Norska fiskbullar i mild citronsås

500 g skinn- och benfri torskfilé. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g skinn- och benfri torskfilé 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör 2 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 dl Kelda® mild citronsås ½ dl hackad färsk gräslök 2 msk stenbitsrom
Leilas seglarsallad - se & gör

Leilas seglarsallad - se & gör

1Seglarsallad15 potatisar, gärna färska, kokt och kall 6 minigurkor 10 rädisor 2 äpplen. 400 g varmrökt lax
Laxbiffar med limeaioli

Laxbiffar med limeaioli

Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Lägg bladgrönsaker på tallriken och ringla lite olivolja och flingsalt ovanpå
Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

Stekta thaifiskbollar i salladsknyten

4 500 g torskfilé utan skinn 1 äggvita 2 msk finriven ingefära 2 finrivna vitlöksklyftor 1 tsk salt 2 dl panko 3 msk neutral olja till stekning Dippsås 2 dl sweet chilisås 1 msk asiatisk fisksås 1 msk finriven ingefära 1 riven vitlöksklyfta finrivet skal och pressad juice av 1 lime Tillbehör 2 hjärtsallad eller isbergssallad (2 hjärtsallader motsvarar 1/2 isbergssallad) 1 dl majonnäs 2 dl hackade jordnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Panko 20 % rabatt ICA Asia 180 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Thai sweet chilisås 20 % rabatt ICA Asia 700 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Torskfilé utan skinn MSC 10 % rabatt ICA Gott Liv 400 g Mer info Ladda kupong
Spagetti med tonfisksås

Spagetti med tonfisksås

Tillsätt avrunnen tonfiskoch kapris och låt såsen bli varm. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken blank i en gryta med olja
Rispappersrullar med dipsås.

Rispappersrullar med dipsås.

Ett bra sätt att få i sig krispiga grönsaker. Du kan naturligtvis använda de grönsaker du gillar. 4 portioner
Sushi tre olika sorter

Sushi tre olika sorter

Min dotter och jag gjorde sushi. När det kokar stänger du av vattnet och låter riset stå tills vattnet är borta
Asiatiska fish cakes med thailändskt ris – I köket med Therese

Asiatiska fish cakes med thailändskt ris – I köket med Therese

1500 g fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax). 11 vitlökHacka citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran. 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1Blanda samman allt och gör sedan små plättar eller mindre hamburgare, cirka 2 cm höga. 1Sätt på spisen och smält lite smör samt olja i en stekpanna. 1Stek fiskkakorna 2 minuter på varje sida. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
Poké bowl med lax

Poké bowl med lax

Poké bowl är vår senaste favoriträtt när det ska gå undan lite och ändå vara extra festligt, till exempel som en fredagsmiddag
Cobbsallad | Receptfavoriter

Cobbsallad | Receptfavoriter

Strimla bacon och stek den knaprig. Plocka och dela köttet från kycklingen till grova bitar. Vidare alternativ är att lägga upp alla ingredienser sida vid sida på ett stort fat eller i enskilda skålar - då kan man blanda sin egen sallad och strö över dressingen
Lax- och krabbkakor med thaitouch

Lax- och krabbkakor med thaitouch

Dela, kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt krabbkött, chili, salladslök, koriander och sweet chilisås till den mixade laxen