Förrätt

Förrätt

  • 20 Recept
Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vårrullar8 rispapper 150 g glasnudlar, kokta och avrunna 250 g böngroddar 2 morötter, skuren i tunna stavar 1 gurka, skuren i tunna stavar 2 salladslökar, skuren i fina strimlor 0,5 isbergssallad, skuren i fina strimlor 1 kruka färsk koriander
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram risnudlar , tunna 0,5 st gurka 1 st morot 2 dl isbergssallad , riven 2 dl böngroddar , färska 12 st räkor , stora, kokta 12 st rispapper 12 kvist(ar) mynta , färsk 12 kvist(ar) koriander , färsk Nuoc cham, dippsås 1 st röd chilifrukt 1 st vitlöksklyfta(or) 5 msk strösocker 0,5 dl vatten , kokande 0,5 dl fisksås 1 dl limesaft , (ca 3 lime) färsk Köp receptet
No name

No name

Finstrimla grönsakerna och bland dem. Om du använder färska kryddor. rosta fröna, skala ingefära och lök, ta bort kärnorna ur chilin, finhacka allt
Våfflor med västerbottensost och hjortronsylt

Våfflor med västerbottensost och hjortronsylt

Mitt bidrag till förra veckans MBT med tema kalas var våfflor med västerbottensost och hjortronsylt. Rebecka kommer ju från Åre så de här våfflorna blev en lite hyllning till henne
Minikrustader med räkor

Minikrustader med räkor

Ställ krustaderna på plåt med bakplåtspapper och fördela osten i dem. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll i krustaderna
Limemarinerade räkor på chilichips

Limemarinerade räkor på chilichips

Igår när vi firade syrran gjorde jag limemarinerade räkor på chilichips som vi serverade tillsammans med mousserande rosévin till förrätt
Dagens recept: Krabbsufflésmörgås

Dagens recept: Krabbsufflésmörgås

DAGENS RECEPT 15-04-14. KRABBSUFFLÉSMÖRGÅS. Av krabba, majonnäs och en äggvita blir det en pösig och läcker sufflésmet att gratinera på rostat bröd
Räkrullar

Räkrullar

Fyllning. Hacka räkorna grovt och blanda med dill, majonnäs, pepparrot, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och bred röran på tunnbröden
Räkcocktail – enkelt recept

Räkcocktail – enkelt recept

Skär avokadon i kuber. Blanda försiktigt avokado, mango, räkor och den finhackade vårlöken. Fördela i fyra glas eller små skålar
Matjessilltårta

Matjessilltårta

300 g kavring. 1100 g smör, smält. 13 gelatinblad, blötlagda. 13 dl crème fraiche. 12 dl kvarg. 12 ägg, hårdkokta och skalade
Chèvre chaud – gratinerad getost

Chèvre chaud – gratinerad getost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) toastbröd 1 odefinierad smör , till stekning 1 st chevre , 4 st skivor, ca 1 cm tjocka 2 msk flytande honung 80 gram bladspenat , el
Ensalada Russa

Ensalada Russa

Klassisk tapasrätt som vi hade nöjet att få provsmaka i restaurang Gaigs tolkning på matmarknaden utanför Barcelonas katedral förra veckan
Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås

Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås

Ingredienser Portioner. 4 1 stor silverlök 1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar ca 1/2 lime) 2 msk olja 1 tsk sesamolja salt peppar 280 g handskalade räkor 2 morötter 1 gurka 2 avokador 1 kruka koriander 1 dl hoisinsås 1 dl ginger chilisås 12 ark rispapper Lägg till i inköpslistan
Recept: Räkcocktail med lime och sweet chili

Recept: Räkcocktail med lime och sweet chili

Så idag får du recept på vår förrätt vi hade på nyårsafton, räkcocktail med lime och sweet chili. Nu har man jobbat lite och det är dags att fira nästa helg, Trettondagsafton