Häng av löjromen i en finmaskig sil. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Här kommer i stället ett tips på en god och enkel sås som passar perfekt till en bit lax. Det är inte ofta jag använder mig av pulversåser, men här kommer den verkligen till användning
Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. Låt såsen småkoka i 5 minuter. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)