Ljus fullkorns- & fiberlimpa (naturligt glutenfri)
| Food that Loves You!
| Food that Loves You!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk bikarbonat
  • 8 dl fingervarmt vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk honung (valfritt)
  • 3 msk olja
  • 500 g ljust glutenfritt fullkornsmjöl, gärna en blandning; Jag använde hälften rårismjöl/hälften durramjöl för en extra ljus färg och neutral smak. Använd också hirsmjöl, bovetemjöl eller teffmjöl. Tänk på att bovete och teff ger en lite mörkare färg och mer smak.
  • 0,75 dl fibrex (flakes)
  • 0,5 dl krossade linfrön
  • 2 msk fiberhusk eller annat finmalt psylliumfröskal. Kan ersättas med 3 msk grovmalet. Läs mer…
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 75 minuter på 225°C lågt ned i ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.