Soppa

Soppa

  • 15 Recept
Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner

Värm soppan under omrörning. 1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa 250 g färska champinjoner 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 vitlöksklyfta 2 msk hackad färsk persilja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till servering
Klassisk Gulasch

Klassisk Gulasch

Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev 1 msk olja till stekning 4 gula lökar 1 röd paprika 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 msk tomatpuré 5 vitlöksklyftor 1 msk mejram 5 msk paprikapulver 1 msk hel kummin 1 tsk salt 1 krm peppar 4 medelstora potatisar 250 g rotselleri 2 morötter 2 liter oxbuljong (tärning eller konc fond + vatten) ev 1/2 tsk sambal oelek Till servering gräddfil finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Italiensk fiskgryta

Italiensk fiskgryta

När soppan är klar, ställ grytan åt sidan och blanda sedan försiktigt i räkorna (de ska inte koka). Servera soppan i skålar, strö över lite persilja och fördela musslorna i portionerna eller servera dem på ett fat vid sidan om
Valnötssoppa  – Soupe à la noix

Valnötssoppa – Soupe à la noix

Valnötssoppa  – Soupe à la noix Mixa valnötskärnorna i en matberedare till ett fint pulver. Passera soppan genom en finmaskig sil ner i en ny kastrull och blanda i valnötsmjölken
Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fiskgryta 1 st gul lök(ar) 1 st salt 2 tsk honung 1 förpackning krossade tomater 2 msk lantbuljong , eller fiskfond, mjölkfri vid behov 1 l vatten 2 msk tomatpuré 0,5 tsk chiliflakes 1 paket saffran 2 msk olivolja 1 st fänkål 200 gram morötter 400 gram potatis(ar) 1 msk ingefära , färsk riven 3 st vitlöksklyfta(or) 500 gram laxfilé , tinad 0,5 kruka(or) persilja 0 st svartpeppar Tillbehör 1 förpackning bröd , mjölkfritt vid behov Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Nu får inte soppan koka mera, den ska bara bli genomvarm. Bjud den till soppan tillsammans med gott bröd
Fransk fisksoppa

Fransk fisksoppa

Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser Portioner. 4 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk) 10 små gula lökar 2 msk smör eller margarin 1 burk hela skalade tomater (à 400 g) 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten) ev 1/2 dl vitt vin 1 tsk söndersmulad timjan 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade) 1 dl vispgrädde finhackad dill Lägg till i inköpslistan
Kräft- och sparrissoppa

Kräft- och sparrissoppa

I lördags gjorde mamma den här sparrissoppan till förrätt. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender