1 finhackad
bladpersiljaKontrollera att alla musslor är stängda och hela. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas. Borsta eller skrapa musslorna rena under rinnande kallt vatten och dra bort skäggtömmarna.
1 Täck
botten i en stor kastrull med vinet, lägg i den hela vitlöksklyftan, persiljestjälkarna, svartpepparn och musslorna. Sjud på svag värme under lock tills musslorna öppnar sig, ca 5 minuter. Sila av skyn och låt musslorna ligga kvar i kastrullen.
1 Skala
räkorna. Ta bort skinnet och dela fiskfiléerna i mindre bitar, cirka 3x3.
1 Hetta
upp olivolja i en rymlig gryta och fräs vitlök och purjolök varsamt. Tillsätt potatis, fänkål, timjan, cayennepeppar och rosmarin, rör om och fräs alltsammans i ett par minuter. Lägg ner tomater, späd med vin och tillsätt saffran och salt. Häll i vatten och lägg i buljongtärningar (till att börja med 2) och låt soppan koka i cirka 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ytterligare buljongtärning om det behövs.
1 Lägg
i fiskbitarna och sjud dem i soppan i 3-4 minuter (tunna fiskbitar kortare tid). Smaka av med salt och peppar. När soppan är klar, ställ grytan åt sidan och blanda sedan försiktigt i räkorna (de ska inte koka). Servera soppan i skålar, strö över lite persilja och fördela musslorna i portionerna eller servera dem på ett fat vid sidan om.
4 portioner. 6 potatisar, koka dem i saltat vatten 1 fiskblock, 500 g, skär i grova bitar 200 g svarta oliver 1 msk olja 2 vitlöksklyftor, skiva 2 gula lökar, skiva 1 fänkålsstånd, skiva 6 sardeller 2 msk kapris 2 morötter, skär i cm stora bitar 1 burk
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Denna italienska kycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.