SKA PROVA

SKA PROVA

  • 64 Recept
Grekisk köttfärslåda med fetaost

Grekisk köttfärslåda med fetaost

Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Godaste köttfärssåsen

Godaste köttfärssåsen

Detta är favoriten av köttfärssåsvarianter. En köttfärssås som passar både som vardagsmat och som enklare bjudmiddag
Köttfärsgratäng med ris och en höstsallad

Köttfärsgratäng med ris och en höstsallad

Gårdagens middag blev en allt-i-ett-gratäng. Så smidigt att laga hela middagen i en och samma form. Till köttfärsgratängen bjöd jag på en höstsallad med äpplen, päron och rostade valnötter med en god dressing till

Kantarellmacka med vitlökssmak

1. Stek de finhackade kantarellerna och vitlöksklyftorna i stekpanna. Salta och peppra. Bred färskost på brödskivorna och täck dem med kantarellblandningen
Finska potatiskakor med keso

Finska potatiskakor med keso

250 °Koka den skalade potatisen. 1 kg potatis. 11. 5 dl vetemjöl. 12 st ägg. 13 msk smör. 10. 5 tsk salt. 1100 g skinka
Tortillas bröd

Tortillas bröd

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Fin fördela smöret och vitlöken i blandningen och tillsätt vattnet
Draget vildsvin - långlagat

Draget vildsvin - långlagat

900 g vildsvinskarré. 1 Sätt ugnen på drygt 100 grader. Putsa köttet och massera det med salt och peppar
Krämig pasta i tomatsås- middag på 30 min

Krämig pasta i tomatsås- middag på 30 min

En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Pasta med tomatsås och linser

Pasta med tomatsås och linser

Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 390 g krossade tomater basilika 390 g krossade tomater vitlök 1 dl torra röda linser 4 port spaghetti Att ha hemma 2 msk olivolja 2 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan
Langos!

Langos!

Det mest kritiska är friteringen men där krävs det bara att du är försiktig med den varma oljan och att du alltid har koll på det du friterar