Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan. När baconet är knaprigt lägger du i löken så den får fräsa med tills den är mjuk, blank och fin i baconfettet
Idag blev det kyckling i smördegspaket medvitlökssmak… mums. Givetvis hade jag godingarna med mig, de tycker att det är så kul att provsmaka allt från både milda smaker och starka smaker
Täck över bunken med en handduk och låt degen vila ca 6-8 timmar i rumstemperatur. Blanda ner resten av ingredienserna (pressa vitlöken) och knåda degen med maskin 5-10 minuter. Skär sneda snitt med en vass kniv över bröden innan du gräddar dom mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter. 25 g jäst med blå text
I stolt reklamsamarbete med Max. Resultatet blev en fullpackad skapelse med smörstekt* bröd, smörstekta kantareller, syrlig surkålsmajonnäs, saltig och rökig tofu, frisk rödlök och färska örter
Köttgryta kan man variera med olika grönsaker/frukter och örter. -) Jag gillar färskpotatis som inte är helt fri från skalet, det går alldeles utmärkt att skrapa med en liten kniv ännu på nypotatisen
Servera med ris och/eller brysselkål och gärna ett par kalla såser. Vi hade en färdigköpt vitlökssås och en enkel sås med creme fraiche och lite sweet chilisås till
Här delar jag med mig av den mest lyckade men jag kan samtidigt passa på och meddela att jordgubbar, zucchini och ingefära inte blir någon särskilt god chutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.