bröd

bröd

Tortanto ( Napolitanskt påskbröd)

Tortanto ( Napolitanskt påskbröd)

Grädda i ca 30-45 minuter och låt brödet svalna på galler. Smält smöret, låt svalna. Smula jästen i en bunke och lös upp med ljummet vatten, smält smör, honung och salt
Stora bröd vill jag baka

Stora bröd vill jag baka

Jag har helt snöat in på stora bröd. Riktigt stora runda bröd bakar jag nu. Det är fantastiskt hur ett bröd kan ändra karaktär utifrån hur man bakar ut det
Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Farligt gott Surdegsknäcke!

Farligt gott Surdegsknäcke!

Galet gott knäckebröd. Bakade brödet till jul och i mina ögon kom de andra sorterna (många olika sorters knäcke bakades till jul) i både smak och konsistens långt ner på listan i jämförelse med detta bröd
Honung & solros bröd

Honung & solros bröd

Vem kan få nog av nybakat bröd. När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd
Surdegs bröd med honung och flingsalt

Surdegs bröd med honung och flingsalt

Mina långtida surdegsbröden som blev stora och jättefina. Resten av receptet har jag tagit grunden ifrån boken "surdegsbröd" men eftersom jag aldrig tydligen kan hålla mig till ett recept, utan slänger i och tar bort och har mig så skriver jag nu ner receptet här och kallar det varken till bokens recept namn eller mit utan det blir bara surdegsbröd med honung och flingsalt
Pannacotta med lemoncurd & granatäpple

Pannacotta med lemoncurd & granatäpple

Pannacotta med lemoncurd & granatäpple. Igår svängde jag ihop en dessert på det jag hade hemma då jag inte hade lust att gå ner till affären och det är ofta de gångerna som nya spännande rätter kommer fram
Kalljästa surdegsfrallor

Kalljästa surdegsfrallor

Lördagsmorgnar ska innehålla en god kopp starkt kaffe, ett riktigt gott bröd och helgbilagorna i tidningen
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

En mycket gott surdegsbröd med seg, hård skorpa och luftbubblor inuti, precis som ett surdegsbröd skall vara
Bröd med havre & äppelmos

Bröd med havre & äppelmos

Knåda och forma den till två stora runda bröd. Havrebröd med äppelmos (2 bröd). Sätt in i ugnen i 180 grader till bröden fått fin färg, nått en innertemperatur på 98°C eller känns ihåliga när man knackar i botten. Havrebröd med äppelmos (2 bröd)
Italienskt Lantbröd

Italienskt Lantbröd

25 g jäst. 6 dl vatten, 37 grader. 4 tsk salt. 1 dl olivolja. 3 dl durumvetemjöl. 12 dl vetemjöl special. Smula sönder jästen i en degbunke
Morgon Frallor

Morgon Frallor

I går kväll la ja en deg och i dag gräddade ja frallorna och så åt vi dessa nybakade bröden till frukost,riktigt goda och är faktiskt en av mina favoriter,självklart är det durum i,mitt favorit mjöl
Martins grytbröd med autolys*

Martins grytbröd med autolys*

Det här brödet har jag funderat länge på. Att baka bröd i en gryta utan att knåda degen. Och det är, enligt min familj, det godaste brödet som jag bakade
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Perfekt frukostbröd eller att äta som lunch med en matig fyllning i. Jag föredrar vetemjöl special till dessa, brödet blir extra luftigt då
Snabba frallor

Snabba frallor

Jag älskar nybakt bröd. Eller nästan allt bröd. Bröd. 29 Aug. 06. 49. Snabba frallor. 0kommentarer. Smörgåsar är ju såååå gott
Bröd i springform

Bröd i springform

Lättbakat bröd i springform. Lite finare och roligare att bjuda på än vanliga frallor eller vanlig limpa
Kalljäst lantbröd med svarta oliver

Kalljäst lantbröd med svarta oliver

Häll ned grovhackade oliver, olja,brödsirap och salt och rör om ordentligt. Stick in en baktermometer i en av limporna och grädda bröden färdiga
Croissanter

Croissanter

Första gången jag gjorde croissanter misslyckades det kapitalt. Men nu börjar de få snitts och blir väldigt goda, minst lika bra som de flesta vi åt när vi bodde i Frankrike
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Något som jag alltid saknar vid långa vistelser utomlands är just bröd bakat på sirap. Detta bröd har jag bakat i massor och jag blir aldrig besviken
Mammas Hembakta Frallor (kalljästa)

Mammas Hembakta Frallor (kalljästa)

Som nämnt tidigare bakade min mamma mycket bröd när jag var liten. Detta bröd är ett som jag alltid kommer att minnas, jag och mina systrar åt oftast frallorna med smör, ost och marmelad
Morotsbröd

Morotsbröd

Morotsbröd med rågsiktsmjöl och havregryn. ______________________________________________________*I länkarna nedan hittar du ytterligare två recept på morotsbröd*Morotsfrallor med havregrynLångpannebröd med kesella och morot
De godaste brödet

De godaste brödet

Jag måste bara skrika gu så gott detta bröd är, för då kanske ni också vill göra detta och då hamnar ni som mig garanterat,fast och vill bara äta av detta bröd
Langos

Langos

Lägg i några brödbitar i taget och fritera dem gyllenbruna på båda sidor. Använd termometer eller lägg en bit vitt bröd som ska bli gyllenbrunt på 1 minut
Grötfrallor

Grötfrallor

De absolut  b ä s t a  frallorna jag någonsin bakat. Antagligen de  e n k l a s t e  också. Gröten i degen gör frallorna sååå sjukt saftiga och jag ljuger inte om jag säger att jag skulle kunna äta upp en halv sats utan problem