Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middagi söndags
Forma tilllimpor och lägg dem på en pappersklädd långpanna. 75 dl sirap. 5 msk brödkrydda. 12 kg rågsikt. 75 dl sirap 1. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm tillfingervarmt. 1Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av vätskan, rör ut jästen och häll i resten av degvätskan. 1Rör ner salt, sirap, brödkryddor och mjöl men spara lite av mjölet till utbaket. 1Knåda degen ett par minuter och låt den jäsa i 30 minuter. 1Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i fyra delar. 1Nagga dem och pensla limporna med smält smör. Jäs dem i 25 minuter. 1Grädda limporna på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter
En av sakerna på önskelistan var ett bra rostbröd. För några veckor sedan ställde jag en fråga på Söta sakers facebooksida om vad ni skulle vilja ha mer av här på bloggen
Smörj en springform eller brödform med lite kokosolja och häll i smeten. Här kommer receptet på brödet som jag serverade till den här soppan för ett tag sedan
Ett supergott alternativtill en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… Ilikeit
Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag tillNilla'sKitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.