Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret
Med tanke på årstiden och det underbara vårvädret vi haft här nere idag med sol och blå himmel, så kanske det hade varit mer passande och lockande med något i grillväg istället för en gryta
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar
Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan
Det är en riktig höjdare att göra en mustig gryta om man råkar ha högrev eller grytbitar hemma. När väl alla ingredienser är brynta, så sköter grytan sig själv och den blir bara bättre efter en dag eller två
Högrevsgryta. Mmm. Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Denna Crock Pot. Så himla nöjd med den. Har ni ingen så köp. -) Det är verkligen superbra att kunna slänga in maten i den på morgonen och på eftermiddagen så har man himmelskt ljuvligt gott mört kött att äta
Högrevsgryta med smak av rotfrukter 2 kg högrev 2 msk vetemjöl 2 gula lökar vatten 3 lagerblad 15 kryddpepparkorn 2-4 msk kalvfond 2 palsternackor 4 rödbetor 1 bit sellerirot ev
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar och konjak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.