Sous Vide

Sous Vide

  • 7 Recept
Kalops sous vide

Kalops sous vide

Den senaste tiden har jag börjat använda sousviden mer även till vardagsmaten. På morgonen innan jag går till jobbet åker den ned i sousvidebadet
Hamburgare med Sous Vide

Hamburgare med Sous Vide

Vi testade att göra hamburgare med en SousVide. Måste säga att av det som vi provat att laga med SousVide så var det just hamburgare som blev godast
Torskrygg i kombination – mat och vin

Torskrygg i kombination – mat och vin

Torskrygg sousvide Skär torskryggen i portionsbitar. Vitlöksmajonnäs 3 äggulor 2 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsväger 1 msk citronsaft 1 vitlöksklyfta (fint riven) 2,5-3 dl rapsolja Majskolv sousvide 75 gram smör 2 msk rapsolja 1 färsk majskolv Torskrygg sousvide 400-800 g torskrygg (beroende på om förrätt eller varmrätt) 4 kvistar timjan 1/2 citron (saften) 100 g smör 1 dl rapsolja salt och peppar (habanero, finhackad) (rostade saltade majs, mortlade) (thaibasilika, bladen) Stekta trattkantareller 200-300 g trattkantareller smör att steka i 1 vitlöksklyfta peppar och salt Gör så här. Majskolv sousvide Stek majskolven runt om i 1/3 av smöret och lite rapsolja till den fått fin färg och ytan börjat karamellisera. Kör sedan sousvide i 84 grader i knappt en halvtimme. Kör sousvide i 50 grader i 35-40 minuter
Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sousvide (har du inte sousvide så går det bra att köra den i ugnen)